Over Rosanne

De Wolf met de scherpe teksten

Noem het een aangeboren afwijking (of taalgevoel?). Als ik een tekst lees, voél ik het als er iets niet klopt. Al schrijvend kom ik snel tot de kern. Ik hoor mezelf vragen: ‘Wat wil je nou eigenlijk zeggen?’ en schrijf dat vervolgens op. Klinkt simpel, maar dat blijkt voor veel mensen een onmogelijke taak.

Gespecialiseerd in webteksten

Rosanne van der Wolf, tekstschrijver GoudaWanneer je als tekstschrijver trouwt met een webdesigner, kom je vanzelf uit in de wereld van de webteksten. Mijn bondige schrijfstijl komt online goed van pas en ik vind het ‘spel’ van zoekmachineoptimalisatie heel interessant.

Weet ook alles over eten

Van scheikunde tot pathologie en van psychologie tot marketing: mijn studie Voeding en diëtetiek was enorm gevarieerd. Tijdens het schrijven profiteer ik van die brede basis. Ook leerde ik handige gesprekstechnieken, die ik nu tijdens interviews inzet. Een stage bij een vaktijdschrift over voeding en gezondheid bracht me de fijne kneepjes van het schrijven van artikelen bij. Vervolgens leerde ik in mijn werk als diëtist snel door onzin heen prikken om iemands échte verhaal te achterhalen.

Freelance tekstschrijver: droombaan!

Via dat pad kwam ik in 2012 uit op de route die ik nu volg, als freelance tekstschrijver die zich specialiseerde in webteksten. Er ligt nog een avontuurlijke weg in het vooruitzicht. Als tekstschrijver leer ik steeds nieuwe mensen kennen, kom ik op de gekste plekken en leer ik de kleinste details over de meest curieuze onderwerpen om daar vervolgens een mooi verhaal over te schrijven. Gaaf hè?

 

Handig:

  • Ik kan met de meeste websites met cms overweg, dus als je wilt zet ik je tekst meteen online
  • Ik heb oog voor vormgeving
  • Ik kan een redelijk potje photoshoppen
  • ... en ik heb op deze gebieden altijd versterking achter de hand

Facebook Twitter Google+ Linkedin
Deel deze pagina op:

Blog

Zoekwoordenonderzoek gedaan, artikel voor je lezers geschreven, maar waar laat je nu dat zoekwoord?

Wat is het juiste moment om een tekstschrijver in te schakelen? En wat heeft Lorem Ipsum daar mee te maken?

Traag en vaag: de ingrediënten voor een (zakelijke) tekst die niet gelezen wordt. Ik maak het je gemakkelijk om actiever te schrijven met een simpele tip: de zombietest!

Nieuwsbrief

Van der Wolf Tekst
Rosanne van der Wolf • Tobias Asserstraat 8 • 2806 HH • Gouda
06 49 73 49 51 • rosanne@vanderwolftekst.nl

Van der Wolf Tekst
Rosanne van der Wolf
Tobias Asserstraat 8
2806 HH • Gouda
06 49 73 49 51
rosanne@vanderwolftekst.nl

Algemene voorwaarden | © 2018 - 2020 Van der Wolf Tekst